Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sci-fi, fantasy

Rendezés:

Balog István: A torony (Királycsinálók I.)

3.590 Ft
Balog István Királycsinálók-trilógiája igazi fantasy. Az első könyv A torony címmel jelent meg, egy régen játszott szerepjáték karaktereire épül. A regényt a különleges karakterek, intrikák, hatalmi harcok, politikai játszmák jellemzik, de megjelennek benne az érző szívek és az éles pengék is. A Trilógia második könyve előreláthatólag 2023-ban jelenik meg.

Zsiga Henrik: Atmosz

2.390 Ft
A korajövőben egy speciális hatóság felügyeli az emberi faj tisztaságát. A hatóság azokat az embereket, akikben több a mesterséges szerv, végtag, mint az eredeti, a távolba száműzi, még akkor is, ha mindössze egyszerű baleset az átültetések oka. A távol pedig nem más, mint Atmosz, amely összekapcsolódó telepek sokasága a Föld külső légterében. Jegg Kifou ezredes, a hatóság munkatársa maga is baleset áldozata lesz, és tetemes mennyiségű mesterséges beültetésben részesül. Döntenie kell: vagy a siralmas vég az égre emelt pokolban, ahol a száműzöttek saját, ismeretlen birodalmukban élnek a hírhedt Axonoss tábornok vezérletével, vagy a menekülés. Jegg utóbbit választja, és küzdelmes, egyre több rejtelmet szülő vándorlása kezdetét veszi.

Gitte Rose: Kódolt üzenetek Therion-alfáról

3.890 Ft

 Kiszakadnál egy rövid időre a hétköznapokból?

Vár Felyren és az Új Éra távoli világa, megannyi kalanddal, rejtvényekkel, sci-fi technológiával és mellette barátsággal, szerelemmel..

Egy jéghideg, érzelmektől mentes világ és az univerzum végtelen színeinek találkozása.

A regény az Áttűnő világok trilógia 1. része

Gitte Rose: Jéggé fagyott messzeségek

3.890 Ft

Az áttűnő világok trilógia 2. része.

Therion-alfa anomáliáktól terhes, fagyosan szép világa lila fényben dereng az égen kristálypontokként felragyogó, távoli napok alatt. Bár még tart az Átmenet, hamarosan érkezik a Csillagidő, és vele az új fázis, annak váratlan eseményeivel.

Az Új Éra különítménye az utolsó befogott Jel iránymutatása szerint visszatért Felyren hideg bolygójára. Ám a kezdeti remény, hogy a kódolt üzenetek megfejtésével Felyren stabil otthont biztosít számukra, és végre megállapodhatnak, hamar szertefoszlik. Egy rövid nyugalmas időszakot követően a közelben keringő kisbolygók pályaadatai furcsa eltérést mutatnak, és egy szokatlan meteortevékenység is arra enged következtetni, hogy a Jelek felkutatása még nem ért véget.

Joshua a Jelkereső Különítmény tagjaként nem csak a Jelek miatt aggódhat: ő lett az Új Éra egyetlen olyan Végrehajtója, aki jelölést kap a papi pozícióra. A teljesítendő feladatok azonban erőteljes maradványreakciókat idéznek elő benne, emlékeztetve őt a múlt szörnyűségeire. Idővel pedig olyan döntések meghozatalára kényszerül, amikre nem biztos, hogy felkészült, s felmerül a kérdés: vállalja e a következményeket?

Nem ő az egyetlen, akinek személyes kihívásokkal kell szembenéznie: Kall, az Új Éra kivételes képességű Végrehajtója is hazatér Felyrenre. Szeretné tisztázni a múltjával kapcsolatos kérdéseket, de választ keres arra is, hogy vajon mi az a látomások formájában felbukkanó, borzalmaktól terhes hely, ahol ő mint Sötét Kall van jelen, és ahol egy teljesen más történetet írnak az empata lánnyal, G.g.-vel.

Ahogy az Új Éra tagjai ismét rálépnek a Jelkeresés útjára, és egyre közelebb kerülnek az áhított válaszokhoz, úgy válik világossá számukra, hogy egy olyan világban élnek, ahol semmi sem az, aminek látszik, és ha elmozdítják az igazságot rejtő fátylat, talán nem vár rájuk más, csak jéggé fagyott messzeségek.

Koronczi Zsolt: Az elveszett emberség

4.500 Ft

Hol ér véget az emberség, ha a túlélés a tét? Te, hogy próbálnál meg életben maradni egy idegen bolygón, ha az egyetlen esélyed a társad lenne? Mikor adná fel az elméd, miután rájössz, hogy nincs menekvés? Vagy ez mind csupán tagadás? Vagy hazugság?

Andrew Lindsay, az Arisztotelész csillaghajó taktikai tisztje és régi barátja, Kyle, a hajóorvos, űrhajótörést szenvednek egy idegen bolygón. Egy barlangban találnak menedékre, ahol Andrew élet-halál közt lebeg súlyos sérüléseinek köszönhetően, miközben a kilátástalanságukat a kettétört hajótest lángoló roncsainak látványa és a soha véget nem érő hóviharok súlyosbítják. Andrew-nak csupán az ad erőt a halál elleni pokoli küzdelemhez, hogy ha valaha kijut innen, akkor újra láthatja imádott feleségét és gyermekeit. A bajtársak túlélési esélyei azonban lassan teljesen szertefoszlanak.
Vagy talán mégsem?
Az űrhajó roncsai közt meglelt kommunikációs egység jelentheti az utolsó reménysugarat a két férfi számára.
Kyle elindul felkutatni a jeladó blokkott, azonban a bolygón uralkodó időjárási viszonyok, az ismeretlen élővilág és a természeti feltételek keresztülhúzzák a számításait.
Andrew gyógyulását eszméletvesztések és különös víziók, távoli hangok vetik vissza. Tiszta pillanatainak egyikében különleges barlangrajzot fedez föl. Egy letűnt civilizáció maradványát, ami attól kezdve nem hagyja nyugodni.

Sötét árnyak és egy idegen nő érkezése döbbenti rá hőseinket arra, hogy olyan rémisztő veszély leselkedik rájuk a hóviharon túl, ami felülmúlja a legszörnyűbb rémálmaikat...”

Párkányi Zoltán: Barlabássy és az előre nem tervezett gyilkosság (e-könyv)

1.990 Ft
CSAK REGISZTRÁCIÓ UTÁN RENDELHETŐ!
 

Barlabássy Ágostont a Kakasvári Kapitányság felügyelőjét ezerkilencszázharminckettő egyik hideg őszi hajnalán egy elvágott torkú fiatalember holttestéhez riasztják a Kakas folyó partjára. A holttest személyazonossága ismeretlen, szájában egy kártyalapot találnak a cigánykártyából. Stephanich rendőrkapitány ideges. Az első következtetések levonása után ezen a vonalon indul el a nyomozás, mely során sikerül felgöngyölíteni egy illegális kártyabarlangot, kiderül, hogy Kakasváron miért nem lehet marhapörköltet kapni, megismerjük Sáfrány apót az orgazdát, Bicegős Gizit, aki egy kiváló cafka és poharakat eszik, megtudjuk, hogy az Ipar Vendéglőnek új séfje van, akit Balatonszemesről a Kistücsökből csábítottak át. Bartos János beleszeret Tóth Katicába, Barlabássy pedig kénytelen beismerni magának, hogy az ügy egyik fontos tanúja nem hagyja hidegen.

A Barlabássy által kitalált új módszert alkalmazva a detektívcsapat szűkíti a kört. Végül egyetlen gyanúsított marad.

Ez a történet nem egyszerűen krimi, hanem detektívmese. Egy krimisorozat, a kakasvári történetek első része.Erdős Sándor: Szellemek árnyéka (e-könyv)

2.000 Ft
Egy tipikusan magyar környezetben játszódó misztikus krimit tart a kedves olvasó a kezében. A borzongás garantált, ám a rekeszizmokat is kéretik olvasás előtt kicsit megedzeni. Szellemek zargatják egy kis falu lakóit és még gyilkosságot sem átallanak elkövetni. A fővárosból érkező nyomozó nehéz helyzetben van, hiszen az elkövetők testetlen lények. Sok viszontagság és mulattató helyzet után fényt is derít a rejtélyre, ami oly meglepő, hogy még a kötet íróját is megdöbbentette.

Erdős Sándor: A császkáló múmia titka (e-könyv)

2.300 Ft

Hová császkálhat el egy több ezer éves múmia? Miképpen ünnepli egy zsugori ember a karácsonyt? Hogy érzi magát egy vámpír a néptelen pusztán és vajon hová tűnt el a fehér kutyapiszok?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a szerző a választ Rejtői humorral átszőtt történeteinek keretein belül. Rövid humoros kisprózák sorakoznak a kötetben, melyek olvasása megnevettet, de el is gondolkodtatja a kedves olvasót.