Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vers, novella, antológia

Rendezés:

Kovács-Lázók Nikoletta: Miről álmodik egy robot ?

4.950 Ft
(1)

Modern haikuk, haigák és szenrjúk gyűjteménye. 

Verseskötet, mely egyetlen történet egy öntudatra ébredő robotról. A könyvet végigkíséri a kérdés: vajon miként látná a világot egy gép? 

Az első részben életről olvashatunk, az ébredésről, éjszakai Tokioról, a feldolgozatlan múltról, mely verseket áthat a filozofikus gondolkodás. 

A második rész a természet versei. Észlelések az égboltról, esőről, Holdról, az évszakok változásáról, hangulatképek tizenhét szótagban, szigorú formai kötöttségekkel. 

Az utolsó szakasz a szerelemről szól. A vonzalomtól a kínzó vágyakozáson át az elhagyottság fájdalmáig, az érzelmek szelídüléséig. 

A könyv modern, futurisztikus, mesterséges intelligenciával készült képekkel készült. 

Barnabás Varga: Egydollárosok a falon

3.490 Ft
Varga Barnabás első novelláskötetében 17 különleges történet csábítja az olvasót. Csavarokban gazdag, meglepő történetek, amelyeknek sem az idő sem a tér nem szab határt. Járunk Magyarországon, Egyiptomban, Dominikán, sőt még Írországban is. A novellák között nincsen összefüggés, de bővelkednek a váratlan fordulatokban, és egyaránt jellemző rájuk a csattanós, váratlan lezárás. Minden történetnek megvan a maga kritikus pillanata és egy bizonyos szarkasztikus tetőpontja is, amely csak arra hivatott, hogy lesokkoljon, vagy éppen kiemeljen a szürke hétköznapokból. Akik értékelni tudják a fanyar humort, a mély mondanivalót, mindenképpen vegyék kézbe ezt az igényes kötetet.

Kis Etelka: Lelkem tükre

3.500 Ft
„Tükörbe nézek és látom, lelkem tükröződik vissza a szememben. Hogy mi van, volt a lelkemben? A válasz a könyvben van…” – mondja Kis Etelka, amikor önmagáról és a könyvéről vall. A különleges önvallomást prózában és versekben olvashatjuk.

Márton Csilla: Boldogító impulzusok

3.000 Ft
A Boldogító impulzusok a Boldogító könyvcsalád harmadik kötete.Ez egy meditatív könyv, az egész év eseményeire írt versekkel. A kötet cselekvésre késztet, vágyat ébreszt, hogy értelmesen éld meg a napod!

Sinkó Melinda: Epeköveim

1.700 Ft
"A kötet válogatás eddigi életem érzelmi buszmegállóiból. Végigkísérheted fiatal éveim vívódásait, betekinthetsz párkapcsolati gyötrődéseimbe, megismerheted életközépi tétovaságomat és a nehezen megtalált harmónia derűjét. " Sinkó Melinda

Jánoki-Kis Viktória: Átlépsz velem a víz felett

3.500 Ft

A lírai című Átlépsz velem a víz fölött kötet meglehetősen szigorú. Nem hagy kiutat, nem engedi meg a maszatolást, elnagyolást. Megfellebbezhetetlenül tárja föl a lényeget. A szerző úgy ír, hogy sem elvenni, sem hozzátenni nem nagyon lehet a szövegeihez. Megérezzük, hogy mindennek jelentősége van ebben a kötetben. Nem véletlenül került bele vagy maradt benne. Komolyan vesszük a narratívát. Összekapjuk magunkat, koncentrálunk, ami gondolatilag nem is nehéz a tiszta nyelvezetnek köszönhetően (…) És annyira beleveszünk a valóság feltárt és elénk vetített világába, hogy olvasás közben szinte nem is vagyunk képesek észlelni az írói gesztusokat. Minden olyan magától értetődőnek, törvényszerűnek tetszik, mintha csak úgy megtörtént volna.” (Részlet Szarka Klára: A hétköznapiság forgataga című recenziójából, ESŐ irodalmi lap, 2021. ősz)

Kaszás István: Kinőtt ifjúkor

2.800 Ft

Kinőtt Ifjúkor (Hungarovox Kiadó 2021)

„A mi írónk a novella birodalmában otthonosan mozog. Miközben mesél, jól tudja: a novella egy rövid életszeletet ragad ki a nagy egészből, ám ez az életszelet jellemző a nagy egészre is. Miként például Móricz Hét krajcárában. kaszás István novellái egyszerre hagyományosak és modernek. Egyetlen emberi sors ábrázolásával hű képet fest a korról, a közelmúlt évtizedeiről is.”

Bakonyi István

József Attila díjas irodalomtörténész

Kaszás István: Letöltendő szabadságra ítélve

2.800 Ft

– Ez a novelláskötet jobban kötődik a jelenkorhoz, mint az előző – emelte ki az író. Kaszás István elmondása alapján, a történetek főszereplői többnyire az élet perifériájára szorult emberek, például egy harmonikás koldus, egy nyugdíjas illemtanár, vagy egy túlórázó varrónő. A szereplőkben viszont közös az erkölcsi tartás, és az, hogy a mindenkori túlterjeszkedő hatalommal állnak szemben.

– A könyv nekem arról is szól, hogy biztatást, bátorítást ad számomra, hogy sokkal izgalmasabb a közelmúltunk és a jelenünk is annál, mint amiről beszélni merünk. Szeretnék és próbálok is majd a jövőben talán még bátrabban arról a világról írni, amiben mi benne vagyunk – fogalmazott Kaszás István. A huszonegy novellából álló kötetet Kőnig Frigyes festőművész rajzai díszítik.

Veres Tamás: Hogyan legyünk boldogok?

2.900 Ft

Veres Tamás Hogyan legyünk boldogok? című novelláskötetében szereplő írások egy része már megjelent különböző, nyomtatott irodalmi lapokban. Ezek gyűjteménye ez a könyv. Emberi tulajdonságokról szólnak, a jó és a rossz harcáról. Művészek, sportolók, kétkezi munkások, nagy emberek és kis emberek játszmáiról, harcairól az életben. A történetek végén meglepő fordulatokra számíthatunk. Mi a recept arra, hogyan legyünk boldogok? A könyvből ez is kiderül.

Erdős Sándor: Vihar után (e-könyv)

1.000 Ft

Sosem volt könnyű magyarnak lenni, de mégis mindig csodás. Nézzünk szét a dombtetőről, folyópartról, pazar látvány fogad minket. Én most mégis egy másfajta látványról beszélek. Hunyjuk le szemünket, és a lelkünket nyissuk ki. Álljunk bár az út elején, vagy tekintsünk vissza az öreg távolból, egy olyan lélek-tájat élhetünk meg, mely csak itt vár ránk, kicsiny országunkban. Nagy segítségünkre van ebben egy különös térkép, ami nem más, mint Erdős Sándor: Vihar után című verseskönyve.
A természet lelkünkben él, virága szívünkben bont szirmot. A fák ölelnek, kunyhójukba invitálnak, ahol szívélyes öregek mesélnek nekünk. Öregek, akik itt élték le életüket. Havas télben, forró nyárban, mely egy-egy festményként jelenik meg a műben. Érezzük a vidéki ember csodálatos egyszerűségét, mely mindig honvágyat ébreszt bennünk, legyünk bárhol a világban. A festményeken hasonlatok ecsetelik mindazt, amit itt megéltünk, megélhetünk.
A karácsony közeledtével angyalok bukkannak fel, s bár az élet hol jót, hol rosszat hoz, érezzük: Isten mindenütt jelen van. Sokat segít nekünk ez a térkép az elmélkedésben. Segít feldolgozni a gyászt, megerősíteni bennünk az elengedést, miközben szeretteinket a szívünkbe zárjuk.
Nem hiányzik a térképről a mesék varázslatos ösvénye sem, mely gyermekkorunkat idézi, vagy épp gyermekünknek, unokánknak varázsol csodálkozó mosolyt szájára. És a titok! Mely mindig itt lapul valahol. A Feneketlen kút. Nosza, fejtsük meg!
Én végigjártam a térkép minden három és négysoros versét, s most egy dolgot érzek: hazataláltam.

Szabin A. Szabolcs

Könyvblogger

Faludi Zsolt: Ínségburger gazdagon

3.990 Ft

Két ajánló a könyvhöz:

"Ízlésesen tálalt termék, kellemes a szemnek. Leemelem a fekete puffancs tetejét. Buda mélyének fűszeres, otthonosan izgalmas aromája száll az orromba. Megvizsgálom az alkotóelemek rétegeit. Ahol kell, roppan, másutt lágy, de nem csöpög. Talán a hagymapörc csípi a szemem, vagy más miatt lábad könnybe. Mindent figyelembe véve remek arányérzékkel összeállított, tartalmas, ám elalvás előtt sem túl megterhelő fogás. Fogyasztásra ajánlom! " Lelik Rita

"A szerző első kötete kifinomult érzékkel összeállított irodalmi „degusztáció”, amelyben a hétköznapok keserédes-, intellektuális humorral átszőtt jeleneteit vetíti elénk, miközben a „mélybudai” lelkület komplexitását magában hordozó, egyedi stílusa kibontakozik. Olykor elképesztő mélységeket tár fel, máskor a nézőpontok váltogatásával fokozza a történet hullámverését a katartikus végkifejletig. Ahogy egy személyre szabott süteményt megalkot, ugyanolyan figyelemmel, mérnöki precizitással építi fel a novellák szerkezetét, és szinte kézen fogva vezeti végig az olvasót a magával ragadó történetek érzelemgazdag cselekményein." Vitos Irén

Vitos Irén: Felhőrománc

4.400 Ft

A kötet tartalma

egy őszinte, mély lírai jelenlét, egyfajta önszembesítés az intenzív érzelmek hullámainak magasságaival és mélységeivel.