Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kalliopé

Rendezés:

Barnabás Varga: Egydollárosok a falon

3.490 Ft
Varga Barnabás első novelláskötetében 17 különleges történet csábítja az olvasót. Csavarokban gazdag, meglepő történetek, amelyeknek sem az idő sem a tér nem szab határt. Járunk Magyarországon, Egyiptomban, Dominikán, sőt még Írországban is. A novellák között nincsen összefüggés, de bővelkednek a váratlan fordulatokban, és egyaránt jellemző rájuk a csattanós, váratlan lezárás. Minden történetnek megvan a maga kritikus pillanata és egy bizonyos szarkasztikus tetőpontja is, amely csak arra hivatott, hogy lesokkoljon, vagy éppen kiemeljen a szürke hétköznapokból. Akik értékelni tudják a fanyar humort, a mély mondanivalót, mindenképpen vegyék kézbe ezt az igényes kötetet.

Lili Ann Daniels: Felbontatlan múlt

4.290 Ft
A Felbontatlan múlt egy útkeresés története. A 24 éves, autószerelőként dolgozó, vagány és élesnyelvű lány, Hope boldogulásának a története. A fiatal lány elveszíti édesanyját, az apjáról soha semmit nem tudott. A temetés után Black Deer Valley városába megy, ahol megnyílnak előtte a múlt titkai, lehetőséget adva, hogy felderítse származásának történetét, és megismerje sosem látott édesapját. Mit talál ott? Közel tud-e engedni magához bárkit? A könyvből kiderül.

Lili Ann Daniels: Szerelem kötőféken

3.990 Ft
Liz Brighton megismerkedett a tökéletes férfival. Gareth jóképű, barátságos, művelt. De sajnálatos módon a férfi éppen a lány húgával jár. Egy váratlan meghívás próbára teszi Liz akaraterejét. Két héten át összezárva a férfi birtokán, képes lesz-e eltitkolni a fellángolását? A múlt félreértései és a féltékenység tovább mérgezi a nővérek kapcsolatát, vagy véget ér az évek óta tartó jeges viszony? Szerelem, féltékenység, bosszúvágy és egy különös barátság egy megfékezhetetlen négylábúval – Liz kalandos nyárnak néz elébe…

Zsiga Henrik: Balaton

3.480 Ft
„Utaztunk tavasszal, forró nyáron, derűs ősszel. Zötyögtünk kisvonattal, nagybusszal, kerékpárral, feltűrt szárral, kajakkal és csónakkal, máskor pedig kompon álltunk, rétek felett átrepültünk. Szabadkoztunk vízirendőröknek, hánykolódtunk az éjjeli tavon, elhagytuk a strandpapucsot, és kagyló állt a talpunkba. Nem hátráltunk a kalandok elől. Badacsonytól Szigligeten át Keneséig, Siófoktól Köveskálon át Fonyódig mindent felderítettünk. 53 település, 253 fotó, ötletek, átélt élmények és remek ajánlatok. Mindezeket itt találod. Vidd haza az útikönyvet, vidd haza a Balatont!”

Zsiga Henrik: Balaton bringával

3.980 Ft
"25 túra a Balatonnál. „Került a könyvbe túra elég: pihentető s büntető, némelyik könnyed, másutt majd pereg a könnyed. „ A különleges útikönyv nem csak a túrákat írja le, hanem ötleteket ad a balatoni gasztronómiához, és a szabadidő eltöltéséhez is: „De nem csak az utakat róttuk! Települések jöttek elénk, szédítettek tornyaikkal, barlangokkal, kishidakkal, nagypiaccal. Teszteltünk temérdek szállodát és éttermet, s szőlőfürtöt, mi itt termett. Jól megnéztünk minden sarkot, múzeumot, állatparkot – írja ajánlásában a szerző. "

Zsiga Henrik: Balaton100

3.480 Ft
„Ha a minőséget keresed, a Balaton e könyve jó útitársad lesz! Bemutatunk számos csodás természeti látnivalót, tántoríthatatlanul kedves vendéglősöket, kallódásra ítélt házak, hagyományok megmentőit, romantikus fogadókat, szőlődombok pöpec pincéit, vidám víziparkokat Hosszú a sor…” – ajánlja a szerző ezt az útikönyvet, amely segít megismerni százféleképpen a Balatont.

Zsiga Henrik: Végül magad maradsz

3.480 Ft
Ősi üzenet bukkan fel Peru mélyén, Machu Picchu falai közt. A kőbe vésett jelek eredete ismeretlen, tartalma megfejtetlen. A kutatásba a Pannonhalmi Apátság is bekapcsolódik, és Alexet, a magyar történészt kérik fel a rejtély tanulmányozására. A történészre súlyos feladat vár: az emberiség legnagyobb döntését kell meghoznia. Nincs segítsége, nincs kiút. Megérti a latin mondást: solus eris - végül magad maradsz. Az olvasó elé sereglenek az ókori és középkori világtörténelem eseményei, földrajzi, építészeti és művészettörténeti leírások és számos mesés helyszín. A regény nem spórol az izgalmakkal, fordulatokkal.

Zsiga Henrik: Székesfehérvár és a Velencei-tó

3.980 Ft
A szerző útikönyvében Székesfehérvárra szeretné az olvasókat csábítani. Bemutat ezernyi látnivalót: új szemléletű múzeumokat, hívogató éttermeket, cukrászdákat. Útikönyvéből megismerkedhetünk a környező vidékkel is, Táccal, Csákvárral, vagy éppen Soponyával. Külön fejezetben mutatja be a Velencei-tónak gazdag látnivalóit. A gyönyörű fotókkal díszített kötetben naprakész információk segítik a kirándulókat.

Zsiga Henrik: Atmosz

2.390 Ft
A korajövőben egy speciális hatóság felügyeli az emberi faj tisztaságát. A hatóság azokat az embereket, akikben több a mesterséges szerv, végtag, mint az eredeti, a távolba száműzi, még akkor is, ha mindössze egyszerű baleset az átültetések oka. A távol pedig nem más, mint Atmosz, amely összekapcsolódó telepek sokasága a Föld külső légterében. Jegg Kifou ezredes, a hatóság munkatársa maga is baleset áldozata lesz, és tetemes mennyiségű mesterséges beültetésben részesül. Döntenie kell: vagy a siralmas vég az égre emelt pokolban, ahol a száműzöttek saját, ismeretlen birodalmukban élnek a hírhedt Axonoss tábornok vezérletével, vagy a menekülés. Jegg utóbbit választja, és küzdelmes, egyre több rejtelmet szülő vándorlása kezdetét veszi.

Zsiga Henrik: Igaz mesék a magyar történelemből

2.680 Ft
A könyvben szereplő mesék a magyar történelem megtörtént, ám kevésbé ismert, izgalmas eseményeit dolgozzák fel - cselekményükben, stílusukban, szóhasználatukban visszanyúlnak a népmesékhez. A szülők sem maradnak ismeret nélkül: minden mesét az egykori történelmi esemény rövid összefoglalója követ. Gévai Csilla művészi rajzai tovább színesítik a gyerekek számára lebilincselő történeteket.

Lili Ann Daniels: Forgatókönyv szerelemre

4.790 Ft
"Amikor a Szerelem kötőféken nyomdába került, egyértelmű volt számomra, hogy meg kell írnom a folytatását, amiben Marlene karaktere kerül előtérbe. Nehezen született meg az ő története, de büszke vagyok arra, hogy nem adtam fel és végül ez a regény is elkészült. Marlene az első részhez képest sokkal szerethetőbb karakterré vált, és úgy érzem, jó döntés volt visszavinni a fő történéseket az első részben megismert birtokra, az ottani szereplők közé. Igyekeztem, hogy a regény a Szerelem kötőféken ismerete nélkül is élvezhető és érthető legyen, remélem az olvasók is így érzik majd." Lili Ann Daniels